Effect of the Elementary Stuff and Type of Utensils Used on Rate of Power Consumption in Microwave Ovens

Authors

  • Adnan Mohmoud Ali Electrical Engineering Department-Faculty of Mechanical & Electrical Engineering Tishreen University-Lattakia-Syria.

DOI:

https://doi.org/10.54172/mjsc.v9i1.497

Keywords:

the Elementary Stuff , Type of Utensils , Rate of Power Consumption , Microwave Ovens

Abstract

This research work discusses the effect of the elementary stuff composing the food, on the quantity of electrical power needed to cooking in microwave ovens, like fats, the water content and elementary salt. Studying the effect of frozen elementary stuff, type of utensils used, and metallic or glass ones, on quantity of electrical power consumed.

Downloads

Download data is not yet available.

References

نيكروتمان ، س. ب. 1988 ، التسخين السطحي عالي التردد في بيتكم ، موسكو ، (باللغة الروسية) .

بيسانوف ، ل. أ. 1986 ، نظرية الحقول المغناطيسية ، موسكو (باللغة الروسية) .

سلوخوتسكافا ، ي. أ. 1981 ، تجهيزات التسخين التحريضي ، بطرس بورغ ، (باللغة الروسية) .

نيمكوف ، ف. س. 1988 ، التسخين التحريضي ، بطرس بورغ، (باللغة الروسية).

الخطيب ، محسن ، 1995 ، نظرية الحقول الكهرومغناطيسية ، جامعة تشرين .

John, D. Kraus 1999. Electromagnetic, New York.

Jack, Vandelinde 1993. Classical Electromagnetic Theory, New York.

Published

2002-12-31

How to Cite

Ali, A. M. . (2002). Effect of the Elementary Stuff and Type of Utensils Used on Rate of Power Consumption in Microwave Ovens. Al-Mukhtar Journal of Sciences, 9(1), 67–74. https://doi.org/10.54172/mjsc.v9i1.497

Issue

Section

Research Articles

Categories